søndag 31. juli 2011

Kriminelt Søt

TokiDoki Rollerball collection
Kultmerke TokiDoki utvider produktgruppen med parfymer. Disse kommer i søte flakonger med såkalt "rollerball", lett å ta med seg og flaskene er oppkalt etter de ulike karakterene i TokiDoki. Criminally cute!

Siberia

Siberia er den søte hvite tigeren som er født med et varmt hjerte i et kaldt land. En iskald, hvit og muskaktige duft med noter av kjølige aldehyder, liljekonvall, nattblomstrende jasmin, hvit orkidé, hvit musk og myke tresorter.

Donutella
Donutella kommer fra en planet hvor sukker brukes som energikilde. En fyldig, deilig og kremet parfyme med duftnoter av bringebær, bergamot, liljekonvall, sambacjasmin, sandeltre, vanilje og musk.

Ciao Ciao

Ciao Ciao bor sammen med den snille, men rampete Adio og vandrer rundt i verden for å vise folk hvordan man lever livet fullt ut! En parfyme som beskrives som flørtete, lett og blomsteraktig. Vannhyasint, rett-ut-av-dusjen-noter, liljekonvall, lilje, jasmin, musk og solfylte skoger er noen av duftnotene i Ciao Ciao.

Adieu


Adieu er Adios franske søskenbarn og har reising som lidenskap. Med noter av bjørnebær, jordbær, saftige appelsiner, tiareblomster, lotus, vanilje og myke trenoter utgjør dette en sexy, fransk bæraktig duft.
Adio

Adio ble kastet ut fra helvete etter 500 år da djevelen oppdaget at han var snill innerst inne. Sitronblader, rosa grapefrukt, cyklamen, liljer, rosa orkidé, lotusblomst, hvit musk, ferskenskall og krystalliserte trenoter gjør dette til en djevelsk, skarp og ren duft.

SANDy
SANDy synes verden er et skummelt sted og ikler seg derfor kaktuskostyme for å beskytte seg mot omverdenen. Den sprudlende, friske blomsterduften har noter av pæreblomst, freesia, kaprifol, gardenia, vanilje og amber musk.

fredag 29. juli 2011

Golden Nugget


På sommeren tiltrekkes jeg av produkter som gløder og glinser i gyldne toner. Negler, øyne, lepper og kropp skal skinne i solen!

Stjel stilen: Molly Sims


En kjole fra H&M kan selvsagt ikke gjøre rettferdighet ovenfor en kjole fra Temperley London, men om man liker duse toner og delikate blonder er den yndige kopien til 299,- et godt alternativ. Molly Sims har stylet sin kjole med hudfargede høye hæler og åpen tå, et enkelt gullarmbånd og ringer i ørene. En stor clutchveske i røft materiale gjør at antrekket blir en smule rocket og ikke bare romantisk og søtt.

torsdag 28. juli 2011

Bryllup: Gjestegaver





Produkter til badet formet som små kaker


Småflasker med musserende




Cake Pops


Konfekt i søt innpakning

Sugared almonds i søte esker


Gullforgylte sugared almonds




Godiva konfekt


Sukkertøy på pinne

Gammeldags drops og godis i søte esker



Petit Four i temafarger


Søte kjeks med bryllupsmotiv



Vifter til varme sommerdager


Godteribuffet


Fortunecookies



Å gi små gaver til gjestene i bryllupet er en selvfølge i mange utenlandske bryllupstradisjoner, og begynner å bli populært her hjemme også. Det kan være alt fra mandler med sukkertrekk (sugared almonds) som er standard i England til større og ekstravagante gaver, eller spesialtilpasset ned til hver gjest. Personlig har jeg ingen planer om å la dette være en utgiftspost i mitt bryllup, da min erfaring er at ingen gidder å ta vare på nips og man er altfor mett til å sette pris på smågodt og søtsaker.

Hva synes dere? En søt gest eller bortkastet tid og penger?

onsdag 27. juli 2011

Carmel Reiseguide

Carmel-by-the-sea, eller bare Carmel som folk flest kaller det, ligger rett sør for Monterey og ca 2 1/2 time fra San Francisco.
Carmel town

Den lille idylliske byen ligger ved havet og er en populær destinasjon for amerikanere og utenlandske turister. Om man ikke legger inne en overnatting eller to, bør man i alle fall stoppe og sette av et par timer til å utforske denne unike perlen av en by.

Carmel er en morsom og eksentrisk liten by hvor ingenting er helt normalt.
Byen er blant annet for å være ekstremt dyrevennlig. Hunder og katter får gjerne bli med inn i butikker og bo på hoteller. De får til og med bli med på restauranter og servert mat fra egne menyer. På stranden får hunder løpe fritt, så lenge de er under dressur. Politiet i byen har også svært lav terskel for å bryte seg inn i biler om de ser dyr forlatt uten tilstrekkelig med lufting og vann.

Carmel elsker kjæledyr

Carmel er også kjent for sine hus og bygninger i spesiell arkitektur. Det er særlig spesielt med de rustikke hytteaktige småhusene i sentrum av byen. Dette er også en av få amerikanske byer hvor man støtt og stadig møter på rundkjøringer, et ukjent fenomen for amerikanere flest! I tillegg karakteriseres byen av sine mange kunstgallerier og små spesialforretninger.
Byen er omringet av vakre strender og har et av USAs mest prestisjefylte nabolag hvor blant annet Bing Crosby og Clint Eastwood har vært to av de mest celebre beboerne, og sistnevnte driver egen restaurant i byen.
Karakteristisk arkitektur i Carmel

Det er også en egen lov som gjelder for byen som forbyr høye hæler! Det er heller ikke lov å selge eller spise iskrem på gaten. En annen morsom ting ved Carmel er at ingen av husene har gatenummer.

Forbud mot høye hæler

Det er få hoteller, men desto flere originale og hjemmekoselige Bed & Breakfast. Dette er ikke stedet for minimalister da interiøret ofte er gammeldags og umoderne, og det florerer av blomsterpotter, smånips og lysslynger. Klima  i Carmel kan til tider være kjølig pga. beliggenheten mot havet, det er derfor her, som i Monterey, stor fokus på kosefaktor. Peis, vin og ost er en slager, og det er ofte standard med "wine and cheese" på hotellet i lobbyen med de andre gjestene.
Hvis du trenger overnatting er det mange alternativer men her er de mest lovprisede hotellene og bed&breakfast i byen. Ikke forvent tipptopp moderne hoteller og trendy interiør, her er det hjemmekoselig som gjelder!

Hoteller

* Tickle Pink Inn har høy kosefaktor med sine hjemmekoselige rom med peis. Interiøret og dekoren er ikke hypermoderne, men veldig typisk romantisk på den amerikanske måten. Utsikt over havet og lyden av bølgesus gjør opplevelsen komplett.

Tickle Pink Inn
* Cypress Inn ligger midt i sentrum av Carmel og er et hyggelig og sjarmerende alternativ. Ekstremt kjæledyrvennlig, så de med allergier bør holde seg unna.

Cypress Inn

Hvis du  ønsker å bo på Bed & Breakfast:

Lamp Lighter Inn & Sunset House Suites
* Lamp Lighter Inn & Sunset House Suites et populært alternativ. Sjarmerende små hus. Amerikanere er sosiale vesen, så ost og vin foran peisen i fellesskap er ikke uvanlig!

* Vagabond's House Inn er supertrivelig. Ikke noe for minimalisten, men ingenting i Carmel er det.
Koselige lysslynger pynter opp trær og bygninger om kvelden.
Vagabond's House Inn

Restauranter

Dametra Cafe er en av de mest populære spisestedene i byen. Denne fargerike, hjemmekoselige greske restauranten serverer mat fra Middelhavet. En varm atmosfære hvor sjefen selv gjerne tar i mot og hilser gjestene, man kan forvente sang og dans fra de ansatte under middagen.
Dametra Café


For en annerledes opplevelse kan Mission Ranch Restaurant anbefales. Restauranten og stedet er eid av Clint Eastwood og her spiser man på en amerikansk gård, ranch, i vakre omgivelser.
Mission Ranch Restaurant

Patisserie Boissiere serverer de nydeligste kaker og fristelser. De serverer også brunsj, lunsj, piknikkurver og middag.
Patiserrie Boissiere

Carmel Belle serverer supper, sandwicher, salater og frokoster og satser på å bruke mest mulige lokale og organiske varer i sin matlaging.

Mundaka serverer spansk tapas i eksotiske omgivelser.
Akaoni er en liten restaurant som serverer sushi og som har klatret opp til å bli en favoritt i byen.

Andre's Bouchee Restaurant and Wine Bar er som en fransk bistro midt i Carmel.

På vår tur innom Carmel nøt vi bare nylagde paninis fra kaféen Carmel Coffee & Cocoa Bar.


Ting å gjøre:
Point Lobos

* Point Lobos State Reserve - Et naturreservat som er et yndet mål for gåturer, piknik og hvor kunstnere søker inspirasjon for motiver.
* Carmel Beach - Den vakre stranden er et eldorado for store og små! Finkornet, silkemyk sand og flott natur omringer denne stranden som ligger et par kvartaler fra sentrum av byen.
* Carmel by - Det er der du finner den største konsentrasjonen av butikker, gallerier og spisesteder.
* Chateau Julien - Et fransk vinslott
* Borromeo Del Rio Carmelo - En av de vakreste spanske kirkebyggene i California.

Borromeo Del Rio Carmelo

Shopping

Carmel har et lite bysentrum, hvor mesteparten av restauranter, gallerier og butikker ligger i hovedgaten. I nærheten finner du også Carmel Plaza - en utendørs shoppingcenter med bl.a. kjedebutikker tilpasset Carmels befolkning og demografi, eks. Louis Vuitton, Tiffany, Anthropologie, J.Crew (som her i Carmel heter J.Crew-by-the-sea!), Bottega Veneta og Sur La Table.

Carmel Plaza

Barnyard Shopping Village er et annet utendørs shoppingområde hvor man kan traske fra butikk til butikk i et hyggelig område med vakre hager!

Pakketips:
* Flate sko - som sagt med forbud mot høye hæler er det greit å holde seg på riktig side av loven for her eksisterer virkelig the fashion police!
* Gode, men stilige klær - Carmel ligger ved kysten og den friske sjøluften er deilig, men kan også føre til kjølige kvelder og det er også dager hvor solen ikke titter frem, så la de florlette plaggene ligge. Klientellet i Carmel er litt mer pyntet og snobbete enn lenger nord. Det kan man se på butikkene som har plassert seg i den lille byen; Louis Vuitton og Bottega Veneta. Så hettegenseren kan godt bli hjemme!


Det var mine tips til idylliske Carmel! God tur til alle som er så heldige å skulle legge ferien til California (me so jealous!)

søndag 24. juli 2011

I HEART OSLO



Fredag skjedde det som rystet en hel verden, og det skjedde her i det fredlige landet Norge. Naturlig nok har jeg hatt fokus på andre ting enn bloggen de siste dagene, og selv om det har dukket opp nye innlegg i denne perioden har de vært forhåndsskrevet. Disse er nå fjernet da jeg ikke vil gi noen inntrykk av at jeg blogger om ubetydelige ting i en stund som dette. Jeg fortsetter med bloggpause en stund til.

Ta vare på hverandre og vis kjærlighet!

torsdag 21. juli 2011

Ibiza-guide: Shopping

Man drar vel neppe til Ibiza kun for shoppingen, men det er heldigvis mer til øya enn typiske sydenbutikker med badehåndklær, solkremer og masseprodusert jallapynt.

Det typiske for Ibiza er små "boutiques", spesialbutikker som selger spesielle utvalgte merker eller egenproduserte varer. Det er alt fra dyre og eksklusive merkeklær til flagrende plagg i hippiestil, kjente merker som Lacoste og Desigual, og ellers en herlig mix av vågale, originale og fargerike klær.

Den beste shoppingen finner du i Ibiza town, Eivissa. Her finner du kjedebutikker som Accessorize og Pull and Bear, men for det meste ligger det små selvstendige butikkene med klær, accessories og musikk i Ibiza-style i byen.

Pacha Shop
Den mest populære butikken kan kanskje sies å være Pacha Shop hvor man kan kjøpe klær og andre artikler med superklubbens kjente kirsebærlogo. Prisnivået er relativt høyt, og en hettegenser kan fort koste 100 euro, men det finnes småting i alle priskategorier som nøkkelringer, magneter og lommebøker. Man finner også tilsvarende butikker for de andre klubbene, eks. Amnesia Shop og Space Shop, om du heller mot en av de andre klubbenes image mer enn Pacha.

Er du ute etter luksus kan Mayurka være en butikk av interesse med sine eksklusive merker som Fendi, Valentino, Missoni og Marc Jacobs. En annen butikk som oser av eleganse er Galy med utvalg av Lanvin, Celine, Prada og Miu Miu mens butikken reVOLVER fører kule og edgy merker som Sass&Bide og McQ by McQueen.

Hvis interiør er mer din gate er Sluiz er en hipp interiørbutikk hvor alle interiørdesignere plukker opp stæsj for å style boligene sine og andres (les: kjendiser) ferieboliger på øya. 

reVOLVER
 
Et annet sted på øyen hvor man har muligheter til litt shopping er San Antonio. Her er det et lite utvalg kjedebutikker som Jack & Jones og Tous.

Hvis du liker å gjøre shoppingen på markeder bør du besøke Hippy Market! Ikke mye originalt og håndlaget, men en blanding av smykker, sko og cd'r. Hippy Market er uansett en attraksjon som drar mange turister hver uke.

Hva du bør handle:
* Ibiza-souvenirer i form av t-skjorter, bøker, plakater og filmer fra de store klubbene!
* Musikk - Overalt finnes det cd-utsalg hvor du kan smuglytte på cd'ene før du bestemmer deg.
* Mote & Accessories - Den spesielle Ibiza-stilen som har et snev av hippiestil.
* Hierbas - Ibizas offisielle urtesprit. Godt for magen!
* Salt - Helst da fra saltbadene Ses Salines.

onsdag 20. juli 2011

Söta lilla blomma





Floral Minis


Joules floral mini skirt
£49 - johnlewis.com

Mini skirt
£16 - desireclothing.co.uk

Shipley Halmos mini skirt
$129 - barneys.com

Short skirt
€13 - tally-weijl.com

Dorothy Perkins mini skirt
£18 - dorothyperkins.com

Leifsdottir mini skirt
$228 - leifsdottir.com

Cotton mini skirt
£64 - irregularchoice.com

Wet Seal short skirt
$5 - intl.wetseal.com

Short skirt
$20 - amazon.com



Kombiner et blomstrete miniskjørt med enkle overdeler. Viser du mye ben bør du dekke til mer oventil, med f.eks. en bluse, en jakke eller skjorte. Men er det strandliv, en skikkelig fest eller du rett og slett har kroppen til det kan du kaste jakken - etterhvert!