torsdag 5. januar 2012

Bryllupsfilmer

Mens jeg prøver å komme i gang med min egen bryllupsplanleggingen tenkte jeg dele noen filmer som kan inspirere, glede og irritere. Alle har selvsagt et bryllupstema!


1) Wedding Crashers - En film om det du kanskje minst ønsker i ditt eget bryllup. To karer ved navn John og Jeremy oppsøker aktivt andres bryllup for å treffe kvinner som gjerne er ekstra yre og følsomme grunnet omstendighetene.


2) The Proposal - Sandra Bullock spiller en karrierekvinne som er i ferd med å miste jobben og bli utvist fra USA pga et kanadisk visum som er ugått. I desperasjon forlover hun seg med en kollega i håp om å få bli i landet.
3) Four Weddings And A Funeral - Denne klassikeren med Hugh Grant er et must!


4) The Wedding Singer - Drew Barrymore og Adam Sandler spiller i denne komedien om en servitør og en bryllupssanger som begge er forlovet, men med feil folk, og hvor andres bryllup fører de sammen.


5) 27 Dresses - Etter å ha vært brudepike 27 ganger begynner Jane (Katherine Heigl) å bli rimelig lei av at alle gifter seg bortsett fra henne, særlig når søsteren er i ferd med å gifte seg med Janes hemmelige flamme.

6) Bridesmaids - Min favorittfilm fra 2011! Her er det ikke bruden som er hovedpersonen, men forloveren og den ene brudepiken. Denne interne konkurransen fører til mange komiske situasjoner. Definitivt en av de morsomste filmene jeg har sett på lenge!


7) My Big Fat Greek Wedding - En film om kulturkræsj, tradisjoner og familieforviklinger når en amerikaner faller for en gresk jente.


8) My Best Friend's Wedding - En klassiker med Julia Roberts i hovedrollen som plutselig innser at hun er forelsket i sin beste venn når han er i ferd med å gifte seg med en annen jente.


9) The Wedding Planner - En film som nesten, men bare nesten, inspirerte meg til å bli bryllupsplanlegger. Heldigvis slo jeg den tanken fra meg! Jeg klarer jo ikke planlegge mitt eget bryllup en gang!


10) Mamma Mia - En herlig film med med musikk, bryllup og dans filmet i idylliske omgivelser!


Tips meg gjerne om andre morsomme, søte, komiske eller tragiske bryllupsfilmer!

3 kommentarer:

 1. Her var det mange jeg ikke har sett! Har sett 1, 4, 6, 8 og 10, men ikke de andre. Tror jeg må få sett dem :) Men nå drar jeg i et aldeles ekte bryllup, så da blir det nok bryllup denne helga, selv uten film ;)

  SvarSlett
 2. takk for masse bra tips! Er selv i bryllupsplanlegging (har vært det i 2 1/2 år nå..he he..). :)

  SvarSlett
 3. Har sett de fleste av disse og unngår bevisst et par av de andre (spesielt 1 og 4).

  Et tips er "Prinsesse på prøve 2". Handler om prinsessen som må gifte seg i løpet av utrolig kort tid for å kunne bli dronning. Som i første film er det utrolig mye rart og morsomt som skjer, og med en utrolig kjekk mann som prøver å stjele tronen (Chris Pine). Han alene er grunn nok til å se filmen ;)

  Lykke til med planleggingen :)

  - Helene

  SvarSlett