søndag 4. mars 2012

London guide - del 2

Fortsetter min reiseguide til London med mine favorittseverdigheter. Her kommer 11-20!
1-10 finner du her.


11) Tower Bridge
Denne spesielle broen er fascinerende og er nok den flotteste broen jeg vet om, i allefall på denne siden av Atlanteren!


12) Hyde Park
Den mest kjente parken i London er et herlig sted for et avbrekk fra asfalt og butikker! Man kan fint spaserer i den året rundt, men den er best på vår og sommer!
13) Thames River
Å gå langs Thames er en fin tur, særlig om du går langs Southbank.
Jeg ble overrasket over å se at det faktisk er områder med "sandstrand".


14) The London Eye
Med mindre du er sterkt preget av høydeskrekk må jeg anbefale en tur opp i dette gigantiske pariserhjulet. Fantastisk utsikt!


15) Notting Hill
Det livlige markedet er på lørdager tiltrekker seg horder av mennesker og det kan bli ganske kaotisk, men det er også det som gjør det ekstra spesielt med boder på rekke og rad med all verdens kuriositeter. Dessuten kan man alltids avlegge Hummingbird Bakery et besøk for cupcakes og andre søtsaker.

16) Trafalgar Square
Trafalgar Square var en av disse turisttingene jeg husker godt ble omtalt i engelskbøkene på barneskolen. Det er virkelig sentrum av London og plassen omringet av museum, fontener og statuer er majestetisk. I disse dager pryder en norsk statue en av podiene på plassen, den lille (store) gutten på gyngehesten er verdt å se!


17) Tate Modern
Anbefaler absolutt en tur til dette museet med moderne kunst. Det er gratis og gir en utrolig opplevelse! Vi tok en "audio guide tour" hvor vi lånte høretelefoner og spilte av informasjon om kunstnere, kunstverk og mye annen relevant og interessant informasjon som gjorde besøket hundre ganger bedre enn om vi skulle tolket alt på egenhånd!18) Oxford Street
Shopping eller ei, Oxford Street må jo være en av hovedpulsårene i London og jeg må bare spasere langs varehus og butikker, blant lokale og turister for å få "The London Feeling".
Skader ikke at TopShop, Selfridges, Primark, Urban Outfitters, Forever 21 og John Lewis (og de fleste kjedebutikker) også har plassert seg langs denne "lille" stripa.


19) St.Katharine Docks
Dette lille havneområdet er en helt annen verden. Her ligger sossen med sine seilbåter fra alle verdens hjørner, midt i London og langs Thames! Det hele er en smule surrealistisk.
Området har kanaler og sluser, broer som går opp og ned, maritiminspirerte butikker og spisesteder.


20) Harrods
Harrods må også besøkes enten man elsker shopping eller ikke. Hele varehuset er en opplevelse!
Her kan man kjøpe hummer og kanari, det er opptil flere veskeavdelinger (til min kjæres store frustrasjon) og om lommeboken ikke er tykk nok kan man som regel få kjøpt en delikatesse som makroner, te eller cupcakes fra Food Halls. Det morsomste er kanskje dyreavdelingen hvor man observere hunder være på hundespa.

Sjekk også ut første del av reiseguiden min til London.

1 kommentar:

  1. så bra inlägg, vart i london några ggr under hösten en fin stad.

    SvarSlett