tirsdag 29. mai 2012

Cupcakes og Champagnes guide til Paris: Shopping

Nå som jeg har vært hjemme en stund og fordøyd inntrykkene kan jeg lage en liten oppsummering.
Første del blir shopping!

Jeg har vært i Paris tidligere, men ble overrasket over hvor enormt det var, både byen og shoppingmulighetene.

Noen områder å merke seg er selvsagt Champs des Elysees med sine store, elegante butikker. Men mange vil nok si at dette ikke er det beste stedet for shopping. Her finner du en blanding av luksusmerker som Cartier og Louis Vuittonkjedebutikker som Sephora, Morgan de Toi og Banana Republic.

Andre områder som er verdt å merke seg er Le Marais og Pret des Saint Germain.
Gatenavn med heftige butikkmikser er; Kjedebutikkene ligger på rekke og rad i Rue de Rivoli (Desigual, Esprit, Sephora, Adidas, Pimkie..), de store designerne har butikker på Avenue Montaigne (Gucci, Christian Dior, Chanel, Valentino, Bottega Veneta, Escada osv..) og på Rue de Faubourg Saint Honore (Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Paul Smith, Christian Louboutin) og en god blanding finner du på Boulevard St Germain (Diptyque, Sonia Rykiel, Burberry osv).

Varehus
Le Printemps (64 bd Haussmann) - Etasje på etasje med klær, sko, sminke og ting til hjemmet. Nesten alle mulige merker er representert og Le Printemps har visstnok Europas største kosmetikkavdeling!
Le Bon Marce (24 rue de Sèvres) - Paris sitt eldste varehus hvor designermerker er god representert sammen med en mathall Grande Epicerie som bugner av franske og internasjonale delikatesser og matvarer.
Forum Des Halles - Kjøpesenteret ligger under bakken og dekker et enormt område med sine kjedebutikker; Habitat, H&M og New Look er noen av dem.
Galeries Lafayette - Det eksklusive varehuset er fordelt på tre bygninger; en for damemote, skjønnhet og accessories, et eget varehus for menn og et for hjemmet. Det er enormt og så og si alle merker er representert. Dette er stedet for de med tykk lommebok!


Mine favorittbutikker:


Sephora (70-72 Champs-Elysées) - Sephora er alltid en favoritt og konseptet går ut på at du har tilgang på et gigantisk utvalg av kosmetikkprodukter og kan gå rundt og teste disse i fred, uten at personalet skal henge over deg til en hver tid.
Butikken på Champs des Elysees er stor og stilig, med mange merker som er vanskelig å få tak i her til lands som Nars, Urban Decay, Benefit og Too Faced.


Fleux (39 & 52, rue Sainte Croix de la Bretonnerie) - Den ultimate interiørbutikken! Jeg har aldri sett en så fantastisk samling av interiørgjenstander noe sted tidligere. De har virkelig klart å samle morsomme og unike detaljer til hus og hjem. De har to butikker som ligger tvers over gaten for hverandre.


Colette (213 rue St-Honoré) - En übertrendy konseptbutikk hvor kule klær, kule accessories og kule ting generelt står i sentrum. Det er rett og slett her du handler om du er hip og kul! Litt dyre klær, men du kan komme unna med billigere kjøp som morsomme klistremerker. Tenk deg en asiatisk utgave av Urban Outfitters!


Marc By Marc Jacobs (19 Place du Marché Saint-Honoré) - En av få butikker som faktisk er en ren Marc By Marc Jacobs-butikk. I tillegg til det vanlige utvalget av vesker, klær og sko har de også massevis av småting (for å være helt ærlig billige små plastsaker med en dårlig trykket logo). I dette butikkonseptet er altså selveste Marc på billigsalg og du kan spasere ut derfra med varer til 2 euro.


Fauchon (26 Place de la Madeleine) - For alle foodaddicts er dette himmelen! Hyller og rader proppfulle av lekre innpakninger og gourmetprodukter fra Fauchon. Egen makrondisk, sjokoladedisk, champagnekjeller og restauranter. Dette er stedet for vertinnegaver og godbiter!


Galeries Lafayette Maison (40 Boulevard Haussmann)- Her er det flere etasjer spekket med interiør og design. Første etasjen er full av unike og morsomme dekorelementer fra ulike desginere. Også det mest håndterbare i varemagasinet, med tanke på å tamed seg hjem!


Pylones (13 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie) - Denne fargerike butikken er full av morsomme produkter til hjemmet i spenstige fargekombinasjoner, dyrefigurer og blomstertrykk.Laduree (75 Avenue des Champs Élysées) - Den tradisjonelle og sukkersøte konditorkjeden som er verdenskjent for sine lekre makroner. Må besøkes hvis du liker søtsaker!Pierre Herme (4 Rue Cambon) - Gir Laduree noe å strekke seg etter! Om du foretrekker at makronene er myke og har spennende smakskombinasjoner er Pierre mannen for deg.


Shu Uemura (176 Boulevard Saint-Germain) - Etter at merket har trukket seg ut av USA blir de legendariske vippetangene vanskeligere å få tak i. Da er det godt det finnes en egen butikk i Paris. De selger også de populære hårproduktene som har fått mye omtale på diverse blogger.


Dette var mine! Nå vil jeg gjerne ha dine shoppingtips for Paris!

1 kommentar:

  1. For en fantastisk fin oppsummering :) Jeg har nok aldri vært der så har ikke noen tips på lager.

    SvarSlett