lørdag 22. oktober 2011

Basisgarderoben - TrenchcoatTrenchcoaten ble designet som et lettere alternativ til de tykke ullfrakkene til soldatene i første verdenskrig. Designerhusene Burberry og Aquascutum "slåss" om å være oppfinneren av trenchcoats.

Trenchcoats ble også benyttet under andre verdenskrig, og tanken var at de skulle beskytte mot regn og vind, ikke mot kulde. Mange soldater beholdt frakkene og brukte dem som ytterplagg selv etter krigen. Slik kom trenchcoaten ut til befolkningen og den ble raskt populær både blant menn og kvinner.

En trenchcoat går aldri av moten og er et fabelaktig plagg for oss skandinavere i høst og vårmåneder når det er fare for både regn og vind. Fordelen med en trenchcoat er at den er veldig anvendelig. Det kan brukes til penkjoler til gallamiddag eller til en avslappet søndagstur med t-skjorte og jeans.

Klassikeren over dem alle er Burberry, og har du råd kan den fantastiske jakken bli din for 6000-8000 kr. Trenchcoat kan du også få kjøpt i stort sett alle klesbutikker, og de fleste designere har én eller flere varianter i sine kolleksjoner.
 
Andre merker som lager fine trenchcoats;

Eksklusive: Valentino, D&G, Burberry, Donna Karan, Jean Paul Gaultier, Derek Lam, Jil Sander, Marc by Marc Jacobs, Paul & Joe, Polo Ralph Lauren, Vivienne Westwood, Michael Kors
Middels prisklasse: J.Crew, Halston Heritage, Barbour, Juicy Couture, Rag&Bone, Jaeger, Nicole Fahri, Warehouse, Talbots, Malene Birger, Anthropologie, australske David Lawrence og Saba.
Billig: Old Navy, Target, L.L. Bean, Zara, Uniqlo, Dorothy Perkins, Mango, H&M, Naf Naf


Kjendisene elsker sine og jeg drømmer om å investere i en fantastisk lekker variant med fin fasong og gode materialer. Den ultimate favoritten er Burberry, men per i dag henger det kun trenchcoats fra H&M i mitt klesskap. Jeg er superfornøyd med de tre modellene jeg har, men jeg tror jammen jeg skal begynne å sette av penger til den ultimate trenchcoaten for dette er et plagg som aldri går av moten!

Henger det en trenchcoat i ditt klesskap også?

1 kommentar: