torsdag 19. januar 2012

Restauranter i London

Når jeg er på reise og i utlandet er matopplevelser en stor del av turen. Det kan kanskje bli litt mye fokus på mat, men når man er et sted kun en kort periode gjelder det å få legge en strategisk plan for å nyte landets delikatesser i løpet av oppholdet uten å forspise seg eller blakke seg!

Her er noen av mine London-favoritter!Denne London-turen var det flere faste matinnslag på programmet. Vårt første måltid og et av mange var på kjeden Pret A Manger. Denne kjeden har utsalg overalt og baserer seg på å servere fersk mat til en billig penge. Sandwich, toast, wrap, suppe, yoghurt, kaker, salater og sushi er bare noe av det som står på menyen og det er et perfekt sted for en kjapp matbit, frokost eller lunsj. Det er enkle lokaler, men servicen er upåklagelig og prisene er snille! Anbefales på det sterkeste!Hvis du liker eller har lyst til å teste dim sum (asiatisk tapas) bør du besøke restauranten Ping Pong. Denne restauranten har blitt så populær at den har åpnet flere filialer i London. Her står blant annet vårruller og dumpling på menyen og det serveres i trendy lokaler. Stilen er uformell og klientellet er ungt. Drinkmenyen er spennende og maten er god! Vi skal definitivt tilbake!Jamie Oliver sitt siste prosjekt heter Union Jacks og fokuserer på britisk mat. Britene er ikke kjent for delikatesser, men med litt hjelp fra Jamie Oliver og partneren amerikaneren Chris Bianco (kjent for å skape kaotiske tilstander med sine matprosjekter) skal de blant annet lansere britisk pizza, såkalte 'flats'. Servitørene var ekstremt informative, lidenskapelige og positive. Maten var utrolig god! Jeg spiste pizza med ribbe og ribbesvor! Vi drakk rosa hjemmelaget cola og eple- og kanelbrus. Det var en spontan og morsom opplevelse!
Hvis du blir lysten på tapas er Dehesa stedet. Den lille restauranten ligger i Carnaby Street, rett bak den travle shoppinggaten Regent Street. Det er få plasser så reserver bord eller belag deg på å vente!
På menyen står mange spennende tapasretter. Litt i dyreste laget om du er ordentlig sulten, men så så godt!


Når det blir mange restaurantbesøk er det greit å veksle med noen rimeligere alternativer. Nando's er et av mine favorittsteder! Her står sterkt krydret piripiri-kylling på menyen og man velger form og tilbehør selv. Du kan velge mellom alt fra kyllingvinger til hele kyllinger som serveres i pita, wrap eller som en hamburger. Det er mye tilbehør å velge mellom som pommes frites, ertestuing, potetmos, maiskolber, hvitløksbrød og coleslaw. Alt smaker fortreffelig! Og selvsagt kan man få vin og øl til maten!


Mat fra en restaurant med Michelin-stjerne til 60 kroner retten? Ja faktisk! Den moderne bistro-restauranten Arbutus har et fantastisk tilbud på pre-theatre menu hvor du får tre retter til 180 kr! Serveringen skjer riktignok veldig kjapt da de ønsker å få deg ut igjen på to timer, men det er likevel et supert tilbud! Et rikt vinkart hvor de fleste vinene kan fås på små karafler er også lurt!Den amerikanske tex-mex restauranten Chipotle [sjipåttlej] har etablert seg i London! Vi hadde kjennskap til Chipotle fra vår tur til USA for et par år siden og ble raskt hektet på deres gourmetburritoer. Prisnivået er selvsagt litt høyere i London, for selv om prisene er like er den lille haken at dollar er erstattet med pund (altså nesten en dobling i pris). Lokalene er enkle i litt industriell stil med bordplater i børstet stål og barstoler. Kjeden forsøker å bruke de beste råvarene de kan og det kjennes på smaken! I kjent Chipotle-stil er det fullt mulig å nyte både Corona og Margarita med burritoen.Le Pain Quotidien er en bakerikjede som startet i Brussel hvor fokus skulle være godt brød. I dag er kjeden over hele verden og serverer langt mer enn godt brød. Jeg liker de rustikke lokalene med  mursteinsvegger og trebord. På menyen står økologisk mat hvor man får servert alt fra brød og rundstykker med syltetøy, sandwicher, salater, supper, kaker og frokostretter. Det finnes flere avdelinger i London og stedet er populært, men det går relativt greit å få bord likevel. Kjempegode tartines (åpne sandwicher) med godt pålegg og dessert- og kakedisken er til å få vann i munnen av. Prisene er også ganske greie, så dette stedet er verdt et besøk!Fire and Stone er en livlig og funky pizzarestaurant som fokuserer på å servere pizzaer med fyll litt utenom det tradisjonelle. De opererer under mottoet "deliciously different pizzas" og navngir pizzaer etter steder i verden. "New York" har sprøtt bacon, stekte poteter med hvitløk og rosmarin, karamellisert løkmarmelade, rømme og røkt paprikakrydder og "Byron Bay" har pesto, sopp, søtpotet, cherrytomater, grønne oliven og knuste macadamianøtter. Et avslappet og kult sted med god pizza!


Den meksikanske kjeden Wahaca har blitt en stor hit i England og har som mål å servere meksikansk-inspirert gatemat. Retter som tostada, taco, quesedilla, burrito og churros servers i moderne lokaler med kult design. God mat til en billig penge!


I en liten lomme i ellers travle Regent Street ligger et knippe utesteder og restauranter, og der ligger også The Living Room. Moderne pianobar på kvelden og restaurant på dagen. En stor meny med alt fra risotto til biff og burgere. Menyen har mat fra mange av verdens hjørner, her finner du Coq au vin, tandoori, thai curry og lasagne. Noe for alle!

5 kommentarer:

 1. Av alle disse stedene, så har jeg faktisk bare vært på Pret A Manger. Bra konsept, men ikke for oss med cøliaki.. Man får fort nok av yoghurt, for å si det sånn! Vi hadde tenkt oss innom Nando´s da vi var der sist, men glemte det bort.. Jaja, det kommer nok flere sjanser :)

  SvarSlett
 2. Aaaaahh, Pret A Manger var fast morgenrituale når jeg bodde i London. Veldig god yoghurt-med-granola. Jeg vil også anbefale Wagamama, hvis du ikke har vært der. De har restauranter over hele London, og maten er kjempegod, sunn og rimelig! :) Skal teste ut noen av tipsene dine neste gang jeg er i London!

  SvarSlett
 3. Ååå, dette er noe annet enn McDonalds! Det er spennende å prøve lokale retter, synes jeg!

  SvarSlett
 4. Vilken fin guide! Jag planerar att resa till London snart och detta var precis vad jag behövde =)

  Tusen takk

  Amanda http://louisvuittonvintage.devote.se/

  SvarSlett
 5. Så utrolig fine beskrivelser! Blir sulten av å lese :)

  Må nok tvinge meg over sjøen snart ja og ta min første London-tur ;)

  Ha en flott kveld!

  SvarSlett