onsdag 8. februar 2012

Cupcakes og Champagnes London-guide

Her er første del av min lille London-guide over noen av mine favoritting å gjøre når man er i London.

En god blanding av kulturelle ting, men også utvalgte områder som gir meg en skikkelig god London-følelse!


1) The National Gallery


Nasjonalgalleriet i London består av en gigantisk samling av kunst og malerier fra 1200-1800-tallet. Her får du oppleve Van Gogh, Monet, Leonardo Da Vinci og mange fler. Det beste er at det er gratis! Det er et gigantisk museum og kan føles overveldende, neste gang skal jeg velge en audio tour slik at jeg virkelig får mest mulig ut av besøket.


2) The Lion KingMusikalen basert på Disneys herlige tegnefilm om løven Simba. Litt uvant å se figurene som en blanding av mennesker og dukker, men etter kort tid blir de troverdige og man blir vant til formatet i forestillingen. Fantastisk musikk og stemning!


3) British Museum

I dette museumet kan du utforske mer enn to millioner gjenstander fra verden over.
Mumiene er spesielt populære og jeg lot meg spesielt fascinere av mumifiserte katter og krypdyr.
Igjen - det er gratis!

 
4) Wicked The MusicalEn ny og moderne musikal som handler om livet blant heksene før "Trollmannen fra Oz". Mye humor og vakker musikk. Veldig populær og vinner av mange bransjepriser.


5) Victoria and Albert Museum


Enda et museum er på min topp-10. Victoria and Albert huser en enorm samling av spesielle gjenstander fra hele verden. Spesielle utstillinger har vært blant annet Alexander McQueen og i fremtiden kommer blant annet kostymer fra filmverden. Med et gigantisk utvalg av klær, kostymer, glass, smykker og skulpturer har man nok å se på til å fylle dager og uker. Og dette er også gratis!


6) Tower of London

En omvisning på Tower of London er en av de morsomste turisttingene jeg har gjort. De såkalte beefeaterne er fantastiske med mye tørr, britisk humor og forteller historie på en svært underholdende måte. I tillegg er det jo noen groteske, utrolige og spennende historier fra dette historiske landemerke. Anbefales!

 
7) Regent's Park

Denne parken ligger i det rolige området Marylbone. Parken er kjempestor og inneholder fontener, innsjø, velstelte plener, busker og blomster. Det finnes også en egen dyrehage, nord i parken.
Gode sko er et must!


8) St.Christopher's Place

Oxford Street gir meg den ultimate London-opplevelsen. Men den pulserende handlegaten kan fort bli litt i overkant masete, og da er St.Christopher's Place en slik perfekt lunge. I et smug bak Selfridges ligger dette lille søte og sofistikerte området med butikker, "boutiques" og kafeer. Det er som å komme til en annen verden og et annet land. Kookaï, Mulberry, The Kooples, Rituals og Marimekko er noen av butikkene som gjemmer seg her.9) London Tube


En opplevelse i seg selv er Londons svar på undergrunnen. For en relativt billig penge kan du reise rundt på kryss og tvers over London hele dagen. Og så er det så deilig at den går hele tiden!
Jeg liker å se "ekte Londoners" på vei til sine jobber, ærrender, dater og fester. Utrolig mange inspirerende mennesker!

10) Covent Garden

Dette livlige og hyggelige området har supre shoppingmuligheter med sin blanding av kjedebutikker, eksklusive forretninger og små, egne spesialbutikker i form av "boutiques". Mange koselige gågater, det livlige torget og markedet, flere teater, barer og restauranter gjør at timene flyr.

- o -


 
Del 2 kommer som sagt senere. Del gjerne dine London-tips med meg!

2 kommentarer:

  1. .... Det eneste jeg har gjort av dette er Tuben og sett på Tower. Vi var der bare en dag da, så vi hadde ikke tid til så mye. Ikke at jeg egentlig vet hva som befinner seg i London. Vi er for det meste rundt omkring, vi!

    SvarSlett
  2. Fin guide! Jeg var på Lion King i begynnelsen av januar. Det var virkelig fantastisk! Beste vi gjorde i London tror jeg, etter shoppinga! :)

    SvarSlett