søndag 7. april 2013

Reiseguide til Miami

Miami Guide a la Cupcakes & Champagne


Severdigheter Miami Beach

Art Deco-distriktet - Ligger midt i Miami Beach. Den karakteristiske arkitekturen og de pastellfargede bygningene er et yndet fotografert objekt. Anbefales absolutt for å få den ekte Miami-følelsen!
Miami Beach Boardwalk - For mer Miami-følelse bør stranden besøkes. Om morgenen yrer det av liv med joggere og mosjonister. Det er lite som slår en joggetur langs Miami Beach ved soloppgang!
Lincoln Road - for shopping, restauranter og kafeliv er denne gågaten et yndet turistmål. Perfekt for people-watching.
Espanola Way - Et lite stykke Spania i Miami. Det tar ikke lang tid før du vender deg til å bli hilset på med "Hola" heller enn "Hello" i Miami, men i dette området får du også de rette omgivelser. Gågater med restauranter, kafeer og butikker inspirert av det spanske og latin-amerikanske.
Bass Art Museum - Når du besøker en ny by bør du alltid legge turen innom et kunstgalleri eller museum. Bass Art Museum er Miamis bidrag til kunstens verden!Severdigheter Miami

Miami er mer enn Miami Beach. Anbefaler i det minste å sette seg på en sightseeingbuss og få med deg mer enn Miami Beach.
På andre siden av broen kan du besøke den lille byen Coral Gables som var et ambisiøst prosjekt hvor man forsøkte å bygge en liten middelhavsby midt i Miami. Vakre bygninger og en lang handlegate med små spesialbutikker og mange brudesalonger som går under navnet "Miracle Mile". Navnet skyldes at det ville være et mirakel om en mann klarte å gå hele milen med sin kjære uten at det ble brukt et øre. I området finner man også det vakre offentlige og berømte badeanlegget Venetian Pool med grotter og små broer.
Coconut Grove er en annen liten idyllisk forstad med kunstgallerier, små butikker og restauranter.
Little Havana må besøkes for en bit av ekte Cuba med domino og sigarer. Miami Downtown byr på skyskrapere og et gratis framkomstmiddel, Metromover, som snirkler seg mellom de høye, glitrende bygningene. En stor kontrast til livet på Miami Beach.Hoteller

Vi bodde på Dream South Beach Hotel. Det ligger midt i Art Deco-distriktet og er nær uteliv og stranden. Dream South er virkelig som å tre inn i en futuristisk arabisk drøm. Hele hotellet er lekkert og innbydende, men detaljene er glamorøse og det blå lyset skaper en mystisk atmosfære.
Det eneste jeg har å utsette på dette hotellet er at det er umulig å sminke seg i blått lyst. Dessuten kan man kan bli litt disorientert av atmosfæren og lysene. Hva er drøm og hva er virkelighet?
Andre hoteller jeg ville vurdert ved en senere tur er The Betsy for den ultimate luksus, The Angler's Boutique Resort for komfort eller Surfcomber for kitsch og en morsom atmosfære.


Shopping

Miami Beach byr på to alternativer for shopping: Collins Avenue og Lincoln Road.
Collins Avenue strekker seg over et par kvartaler med kjedebutikker som Victoria's Secret, Banana Republic, Sephora, Urban Outfitters, Mac Cosmetics og merker som Polo Sport og Tommy Hilfiger.
Lincoln Road Mall er ikke en "mall", men en gågate med butikker og restauranter. Her finner du blant annet All Saints, Anthropologie, French Connection og J.Crew.
Vil du shoppe mer bør du leie en bil, eller ta lokalbuss, til Aventura Mall for kjedebutikker som Abercrombie & Fitch og Hollister, samt butikker som Burberry og UGG Store, Dolphin Mall for outlet for blant annet Aldo, Michael Kors og Tommy Hilfiger, Village of Merrick Park for eksklusive butikker som Diane Von Furstenberg, Jimmy Choo og Tiffany, samt varemagasinene Nordstrom og Neiman Marcus. Bal Harbour bør besøkes for designere som Celine, Chanel og Saint Laurent.Restauranter & Kafeer

Beer & Burger Joint - denne uformelle sportspuben serverer gourmetburgere til en billig penge.  De har også 80 typer øl på flaske og kommer med anbefalinger til de ulike burgerne. De er berømt for sine vegetariske pommes frites laget av squash og sine unike smakskombinasjoner. Hvis du orker dessert kan du jo teste ut fritert oreo? Dette er stedet for lokale Miami-beboere, turister og selv kjendisene elsker stedet og blant annet har Enrique Iglesias og Anna Kournikova vært på date her.11th Street Diner - en retro erkeamerikansk diner som ble flyttet i sin helhet fra en liten småby til Miami Beach.Her går det i amerikansk mat som hamburgere og det smaker fortreffelig.
Dette er ingen sliten restaurant for trailersjåfører, men avslappet og fremdeles hipt og kult. Nok et yndet sted for kjendiser når de trenger nattmat.Aroma Espresso Bar - hvis du ønsker en variasjon fra Starbucks kan Aroma anbefales. De har kjempegode frosne kaffedrikker og mye annet på menyen.Barer & Uteliv

Miami yrer av liv og huser noen av verdens mest berømte klubber. Vi testet ikke utelivet, men hvis du vil sjekke av noe på listen bør du besøke LIV, Wall, Mynt, Mokai eller Arkadia.
Vi besøkte derimot Segafredo l'originale som ligger i Lincoln Mall Road. Segafredo er mest kjent for kaffe, men dette er også en livlig bar. Den er den eldste og blant de mest populære i gata og serverer et rikt utvalg av kreative fruktige drinker. Anbefaler Caipiwi med fersk lime, fersk kiwi, sukker og prosecco.Musikk til å få deg i rett stemning:

* Will Smith - Miami
* Swedish House Mafia - Miami 2 Ibiza
* LMFAO - Let The Bass Kick In Miami Bitch
* Owl City - Swimming in Miami
* U2 - Miami

Filmer fra Miami:

* There's Something About Mary
* Wild Things
* 2 Fast & 2 Furious
* Ace Ventura
* Bad Boys
* Marley and Me
* In Her Shoes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar