torsdag 2. februar 2012

London guide: Hoteller

Utvalget av hoteller i London er enormt og litt overveldende. Det synes i hvert fall jeg!

For å kanskje gjøre det litt lettere for dere deler jeg noen av mine favoritter.
Vi har fått alle hotellene til 1200 kr per natt eller mindre, selv i helg og høysesong, men de fleste hotellene kan i utgangspunktet ha en dyrere gjennomsnittspris per natt. 

K*West Hotel & Spa


Dette hotellet ligger ved Sheperd's Bush som ikke er den indre kjernen av London by slik vi turister kjenner det, men det er fortsatt i sentrale strøk i byen.

Hotellet er kjent for å være tilholdssted for rockestjerner og kjendiser på storbybesøk, både fordi det ligger i nærheten til mange konsertareaner og fordi det er skjermet fra allmennheten.

I Sheperd's Bush ligger også et av Europas største og mest elegante kjøpesentre; Westfield. Her kan du shoppe til du dropper, spise og drikke til den store gullmedaljen. Og hvis dette hotellet er bra nok for rockestjerner da må det være bra nok for oss også!

Perfekt for:
Seriøse shoppere - med tanke på nærhet til Westfield!
Groupies - med sitt celebre klientell er det store sjanser for å spotte en rocker og kanskje bli invitert på nachspiel? (NB: Vi så ingen kjendiser!)

Park Plaza VictoriaDette hotellet ligger i det sentrale og livlige området Victoria hvor du både finner et knutepunkt for kollektiv trafikk og en togstasjon, dette innebærer at området tiltrekker seg litt av alt. Fordelen er at det er fornemme strøk i nærheten og et greit utvalg av barer, restauranter og uteliv.

Hotellet er populært blant forretningsreisende, men føles ikke for upersonlig.Victoria er et veldig kjekt området hvor du har det meste rett utenfor døren og har gå avstand til flere av Londons store turistattraksjoner som Buckingham Palace.

Perfekt for:
Utforskere - veldig kjekt utgangspunkt for å sjekke ut London
De praktiske - om man kommer fra Gatwick er det perfekt da flytoget stopper her


Marriott Park LaneMarriott har et godt ryke i hotellverden og satser på å levere litt ekstra. Dette lille ekstra får du blant annet i form av vennlig og god service. Her holdes det opp dører, bæres bagasje og hilses til den store gullmedaljen. Rommene er store og romslige, så her får man slappet av.

Med beliggenhet ved siden av Marble Arch og Oxford Street sier det seg selv at dette er en meget bra lokasjon!

Perfekt for:
Luksusdyr - Marriott står for kvalitet, så her er det lite å utsette
Den urbane - Hvis du liker å bo midt i smørøyet, finnes det få lokasjoner som er bedre!

Doubletree by Hilton Westminster (før Mint Hotel Westminster)Hotellet har gått gjennom en del navnebytter, men standarden er den samme. Lekkert, nyoppusset og stilrent hotell i rolige og historiske Westminster, Parliament og Big Ben.

Freshe hotellrom med Apple Mac, gratis internett og kul kunst. Det er også bar med gode drinker, men ellers er området stille og øde i trygge omgivelser (MI5 ligger som nærmeste nabo) og det eneste negative at det er et stykke (10-15 min å gå) til nærmeste tube (Pimlico).

Perfekt for:
High-tech mafian: Med Apple Mac og gratis internett i moderne omgivelser burde dette være et bra sted å bo.
Rolige - De som ønsker ro og stillhet rundt seg får det behagelig her.

Doubletree by Hilton Tower of London (før Mint Hotel Tower of London)Tower Hill hvor dette hotellet ligger er i utkanten av det man anser som kjernen av London, og sogner mest til finansdistriktet The City. Det er mange turistattraksjoner i nærheten som Tower of London, og et greit utvalg av spisesteder.

Området er riktignok mer rettet mot forretningsfolk og kan føles litt øde på kvelder og helger. Hotellet har en fantastisk Sky Lounge med utsikt over landemerker som Tower Bridge og Gherkin og det er kjempegode drinker. Kort vei til tuben på Tower Hill og hotellet har generelt høy standard med Apple MAC og gratis internett.

Perfekt for:
High-tech mafian: Med sine Apple Mac og gratis internett
De spreke: Ved å bo i utkanten må man regne med å bruke bena en del!

The BloomsburyEt velholdt og koselig boutiquehotell med høy standard rett ved Oxford Street, British Museum og Soho. Kort vei til tube'n hvor nærmeste stasjon er Tottenham Court Road.

Rommene og sengen var kanskje på den mindre siden, men ikke noe kritisk! Hår- og hudpleieprodukter fra Aromatherapy Associates trekker definitivt opp!

Perfekt for:
Fornøyelseslystne: Å bo her er et av de beste lokasjonene i forhold til utvalg av spennende spisesteder, barer og utesteder.
Seriøse shoppere: Med nærhet til Covent Garden, Soho, Oxford Street og Regent Street er det et av de beste utgangspunktene for shopping!


1 kommentar:

  1. Jeg har bodd både i Shepherd´s Bush og Victoria, men det var nok på billigere hoteller enn disse her.. De så virkelig flotte ut alle sammen!

    SvarSlett