lørdag 2. april 2011

Dagens middagstips: Nacho chicken og meksikansk salat

Hvis du har barn i familien eller noen som oppfører seg som barn - matmessig - kan denne oppskriften være en slager.

Nacho chicken (4 personer/326 kcal per porsjon)
40 g tortilla chips
4 kyllingfileter
200 g salsa (medium eller hot)
1,5 dl rømme
Revet ost (gjerne en moden ost, eks. vellagret cheddar)

Sett ovnen på 200 grader. Knus tortillachipsene i mindre biter. Legg kyllingfiletene på et ark bakepapir på et bakebrett. Krydre med salt og pepper, og lag tre snitt i hver kyllingfilet. Legg én spiseskje salsa på toppen av hver kyllingfilet, deretter en spiseskje rømme.
Dryss de knuste nachochipsene over filetene, og topp med revet ost. Stek i 15-20 minutter til toppingen er gyllen og filetene gjennomstekt.




Meksikansk salat  (4 pers/254 kcal per porsjon)
1 boks sorte bønner
1 boks mais
En bunt vårløk
En neve hakket koriander
Saften av 2 lime
2 ss olivenolje
(jeg tilsatte også avokado for å gi salaten mer mat)

Skyll bønnene. Hakk vårløken og bland alle ingrediensene. La salaten stå og trekke i marinaden av lime og olivenolje. Kan godt stå over natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar