mandag 2. april 2012

Hamburg shoppingguide

Nå begynner det faktisk å bli noen måneder siden jeg besøkte Hamburg, men jeg har ikke glemt byen av den grunn.

Hamburg er en av Europas største byer og naturlig nok trenger disse millionene mennesker klær på kroppen! Det er derfor gode shoppingmuligheter både sentralt i Hamburg og i forstadene.
Det er noen gater, områder og kjøpesentre du bør merke deg:


* Neuer Wall
Hvis du vil ta med deg noe erke-tysk hjem er designerne Escada og Jil Sander Hamburgs stoltheter. Begge har butikker i den luksuriøse handlegaten Neuer Wall. Her finner du også Frey Willie, Hérmes, Bvlgari, Louis Vuitton, Gucci, Lacoste, La Perla, Bottega Veneta.  Emporio Armani og Chanel har også butikker i området. Alessi, Habitat og Riviera Maison tilbyr interiør. På den rimeligere skalaen finner du også Cos, Mango og Massimo Dutti.


* Moenckebergstrasse og Spitalstrasse - Du finner blant annet mange H&M, Zara og Mango-butikker i Moenckebergstrasse som er en av hovedhandlegatene. Accessorize, Weekday og Monki finnes også. Urban Outfitters har sin eneste butikk i Tyskland, nettopp i Hamburg. Det er også American Apparel i byen.


* Rundt omkring i sentrum finner man flere kjøpesentre og gallerier, små innendørs handlegater med butikker. Et av de store er Europa Passage med sine 150 butikker, bl.a. Benetton, Bianco, Levi's, L'Occitane og Esprit. Hanse Viertel er et shoppinggalleri på 200 m og glasstak med stort sett spesialforretninger eller tyske kjeder, og i tillegg mange kaféer. Gänsemarkt Passage har tre etasjer med butikker, bl.a. en egen Sanrio-butikk - et skikkelig Hello Kitty-heaven og kjøkken- og interiørbutikken Butlers.

* Ellers er varemagasiner Tysklands store stolthet. Alsterhaus er Tyskland sitt svar på "Bloomingdales" og er et lekkert varehus med mange etasjer og mange varemerker. I kosmetikkavdelingen finner du blant annet egen avdeling for Kiehls, Benefit, Dermalogica og MAC. I toppen finner du to champagnebarer, østersbar og mange spesialitetsforretninger med bl.a. vin, konfekt, te og andre godsaker.
Karstadt fører også mange merker, men prøver å være hakket mer folkelig og billigere enn de andre i byen. I samme stil finner du Kaufhof - med mange merker og store salgskampanjer.


Hvis du orker å reise litt utenfor bykjernen kan du også besøke et av de store kjøpesentrene Elbe Einkaufszentrum hvor bl.a. Hollister har butikk. Eppendorf er et hipt og kult område hvor blant annet universitetes studenter vanker, og derav mange unge og moderne butikker.


Hva du bør kjøpe med deg fra Hamburg:

* Sjokolade
* Smågodt og vingummi

Hvis noen har andre tips å komme med så legg det gjerne igjen i kommentarfeltet :)

1 kommentar:

  1. Jeg har aldri vært i Hamburg, men etter å ha lest dette blogg innlegget frister det veldig :)

    SvarSlett