tirsdag 24. april 2012

Regn på bryllupsdagen

Er det noe brudepar frykter før den store dagen bortsett fra pinlige taler og portvinberusede tanter, så er det mørke skyer og tunge regnskurer. Alle ønsker vel at alt og alle, inkludert været, skal vise seg fra sin aller beste side på akkurat denne spesielle dagen.

Jeg har selv lett på nett etter gode råd og velmenende ord som kan gjøre at man tenker litt mindre på om værgudene har en god dag og litt mer på viktige ting. Her er de beste rådene jeg har funnet;1) Lag en fantastisk plan B

Hvis deler av bryllupet skal foregå utendørs eller er avhengig av fint vær for å gjennomføres er det dummeste man kan gjøre å kun holde seg til planen og sende bønner om fint vært på den store dagen. Ha alltid en plan B! Denne reserveplanen bør du legge like mye tid og tanke i som den opprinnelige planen. Det gjør at du uansett værforhold vil være sikret et vakkert og gjennomtenkt bryllup.

2) Vær optimistisk

Selv om vi bor i et klima som er langt fra ørken og solsikre dager, så er det statistisk svært sjeldent at det regner konstant gjennom en hel dag. En byge eller to forekommer også om sommeren, men at hele dagen skal være regntung skjer ikke ofte og sannsyneligheten for at i allefall noen av utendørsplanene kan gjennomføres er derfor likevel stor!

Har du rigget til med alternative opplegg innendørs kan man ha det hyggelig inne mens man venter på at det skal lette utendørs!

3) Vær klar på hvem som tar beslutninger

Avtal på forhånd med personalet der bryllupet foregår slik at alle er klare på hvem som tar de siste beslutningene rundt vær og forhold. Det er viktig å avklare dine ønsker slik at de vet hva de skal gjøre.4) Se på kreative takløsninger

De som velger partytelt har det litt lettere når værgudene ikke er med dem på den store dagen. Teltdukene kan tas igjen om det begynner å regne og man slipper å flytte seg eller endre dekoreringen av værskifte.

Hvis du har planer om bryllupsfest eller seremoni i hagen eller drinker på terrassen kan det være lurt å leie et telt. Slik kan du også gi mer rom til gjestene ved å utvide festområdet. Skulle det være motsatt at solen brenner hett på himmelen kan det også være greit for noen å ha et sted å slappe av i skyggen. Det finnes mange forskjellige typer av telt så det er lett å finne noe som passer til tema og stilen du har valgt.


5) Paraplyer og gummistøvler

Sørg for å ha utstyrt deg med søte, morsomme eller elegante paraplyer og støvler. En slitt paraply med reklametekst som synger på siste verset passer ikke så godt til brudekjole, men det finnes både søte og romantiske paraplyer der ute som nesten kan løfte antrekker og i alle fall være en god løsning på en regntung dag.

6) Varm drikke

Når det regner faller ofte temperaturen og litt varm drikke som kaffe og te kan være et behagelig innslag for gjestene.7) Finn alternativer

Den tradisjonelle fotoseansen utendørs kan bli litt mer komplisert, men undersøk alternativer for å skape en vakker bakgrunn for bildene selv om det høljer ned. Et museum, et hotell eller et sted under tak. I noen tilfeller vil også fotografen være behjelpelig med å sette opp en ekstra fotografering en dag solen skinner.

3 kommentarer:

  1. Og husk: regn i brudesløret betyr lykke : )

    SvarSlett
  2. Gode tips og råd, viktig å tenke på alle muligheter og ha plan b og slikt!! :)

    SvarSlett