søndag 14. august 2011

Reiseguide: Carmel til Santa Barbara

Kjører man langs Highway 1 på strekningen Carmel og til Santa Barbara er det mange steder man kan stoppe, enten man søker vakker natur, dyreliv, palasser eller vinsmaking.

Her er noen forslag til steder man kan besøke:


Paso Robles

* Paso Robles - Et kjent vindistrikt og også kjent for sine naturlige kulper, leirbad og varmekilder.

Cambria

* Cambria - Et populært sted for overnatting langs Highway 1.
Dramatiske klipper og lange sandstrender tiltrekker seg turister som gjerne tar inn på et av de mange hotellene eller motellene i nærheten. Foruten vakker natur og strandhoteller, er det også i nærhet til Hearst Castle og til Northern Elephantselene i Piedras Blancas.

Hearst Castle

* Hearst Castle - Hearst var en mediamogul som ble rik på aviser og magasiner. Da han døde donerte slektningene bort hans uvirkelige eiendom til staten og det er nå et historisk landemerke som har åpent for besøkende.

Hearst var ustyrtelig rik og en smule stormannsgal. Foruten 56 soverom og 61 bad, finnes også svømmebassenger, restene av verdens største private dyrehage, kino og tennisbaner. Hit inviterte han store navn som Churchill, Roosevelt og Charlie Chaplin.

Boligen har flere kunstverk så verdifulle at Louvre kun sitter med kopien og er du heldig kan du også se zebraflokker i åsene, da disse ble sluppet fri når Hearst avviklet dyrehagen.


Garrapata State Park

 * Garrapata State Park - Dette naturområdet har vakker natur og et yrende sjøliv med otere, seler, sjøløver og hval.

Julia Pfeiffer Burns State Park

* Julia Pfeiffer Burns State Park - Et stort naturreservat som er spesielt kjennetegnet av fossen McWay Falls. Fin natur og vakre bukter.

Big Sur

* Big Sur - Området fra Carmel til San Simeon går under "Big Sur" og er spesielt kjent for sin dramatiske natur med klipper, sjøliv og surfing i nærhet til Highway 1. Det er derfor en stor fordel å kjøre fra San Francisco til Los Angeles (altså sørover) for å få den flotte naturen på riktig side av veien! Jeg må ærlig innrømme at jeg satt med hjertet i halsen på noen av strekningene.

Andrew Molera State Park

* Andrew Molera State Park - Enda et flott turområde for fisking, riding og skogturer.

Piedras Blancas

* Northern Elephant Seal Rookery, Piedras Blancas - I dette området samles nordlige sjøelefanter. Sjøelefantene lever til sjøs åtte til ti måneder i året, men trekker til land to ganger i året for blant annet å føde og hvile. Ved Piedras Blancas har man en unik mulighet til å se (og høre!) disse rare vesnene.

Pismo Beach

* Pismo Beach - En populær strandby og erklært den offisielle muslingbyen da det har vært et populært sted for folk å plukke muslinger. Dessverre er det mindre nå etter at mennesker har overplukket og i tillegg til at det inngår i sjøoternes kost.

Solvang

* Solvang - Denne lille danske kolonien nær Santa Barbara er et yndet turistmål. Her finner du mange danske butikker, kaféer, bakerier og restauranter. Byggestilen og bygningene er også av dansk stil. Så her får du en liten smak av Danmark midt i California.

Cayucos

* Cayucos - Ble kåret til en av de kuleste småbyene av Frommer's i 2009. Om man trenger et stopp på veien er Cayucos en av de mer interessante småbyene.

Morro Bay

* Morro Bay - Den mest karakteristiske kjennetegnet her er Morro Rock, en stor vulkanisk plugg som nå er hjemmet til flere truede dyrearter. Ved stranden er det også et lite sentrum fylt med butikker, parker og restauranter som tiltrekker seg mange besøkende.

Montana de Oro State Park

* Montana De Oro State Park - Mer naturopplevelser får du i denne parken som kalles gullfjellet pga. de gule blomstene som springer opp. Her finnes klipper, sandstrender, elver, daler og åstopper. Et populært sted for fotturer, mountainbiking, spaserturer og camping.

Pismo Dunes
* Pismo Dunes - Disse sanddynene er de største og fineste i hele California og strekker seg over et stort område. Stedet er blant annet populært for offroadkjøring med ATV og Jeep.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar