fredag 26. august 2011

Reiseguide: Santa Barbara

Santa Barbara er stedet fiffen kommer når de trenger å komme seg vekk fra det travle livet i Los Angeles og lade batteriene. Her råder en avslappet atmosfære, luften er fri for smog (forurensning og tåke) og frisk som fjelluft. I tillegg er folk vennlige og trivelige her! Byen har mye å by på men er spesielt kjent for:

* Vakre strender

* Fortryllende fjell

* Spansk arkitektur

* Mildt klima

* Spa-hoteller

* Rød takstein

* Surfing, kayaking, volleyball og dykking

* Blomstrende bougainvillea* Vin
Hoteller

For ekte luksus prøv Four Seasons Resort The Biltmore Santa Barbara. Hotellet ligger ved stranden og bygningene er inspirert av den spansk-kolonistilen med kalkhvite bygninger og rød takstein, som er så karakteristisk for Santa Barbara. Et kult lite motell er Presidio Motel hvor det typiske inventaret er byttet ut med hvitmalte vegger dekorert med wallstickers i funky farger og motiver.
Canary Hotel er et lekkert designhotell med basseng på taket og deilig lounge. Veldig chic og veldig avslappet!

Canary Hotel

Vi forsøkte å velge et budsjettvennlig alternativ da vi var i Santa Barbara og endte på Ramada Limited. Det var et relativt fint motell, men opplevelsen kunne blitt bedre om vi ikke hadde fått rom i første etasje med utsikt mot parkeringsplassen. Motellet har delvis utsikt mot de flotte fjellene eller mot et grøntområde med bassenger, palmer og dammer. Så litt uheldige var vi, særlig fordi vi like gjerne kunne valgt noe enda billigere! I tillegg lå motellet ved motorveien, og ti minutters kjøring fra Santa Barbara.

Ramada Limited

Restauranter

The Hungry Cat er en kul og trendy restaurant som er spesielt god på brunch og sjømat! For klassisk gourmet prøv Bouchon, eller den rustikke, men romantiske Blue Agave som både gjør fantastiske cocktails og har en koselig atmosfære. Vil du spise på brygga i maritime omgivelser er Brophy Bros. et populært sted for sjømat.

For søtsaker er Crushcakes Cupcakery og Jeannine's Bakery de beste stedene for henholdvis cupcakes og kaker. Søthungeren kan også tilfredsstilles i sjokoladebutikken Chocolate Maya og med McConnell's iskrem.

Shopping
Paseo Nuevo

Paseo Nuevo - Disse små handlegatene i ekte spansk kolonial stil med rød brosten og hvite bygninger rommer også mer enn 50 butikker, inkludert de store varehusene Macy's og Nordstrom.
El Paseo - Ikke like moderne som naboen over gata, Paseo Nuevo, men El Paseo er byens eldste shoppingområde og har først og fremst gavebutikker og gallerier.
La Arcada - Gjemt bort i byens sentrum ligger La Arcada. En unik historisk perle med sjarmerende butikker, restauranter og gallerier. Fontener, skulpturer og fortauskaféer gjør området til et hyggelig sted å traske.
La Cumbre Plaza - Et av de største kjøpesentrene i Santa Barbara. Her finner du bl.a. Louis Vuitton og Tiffany's.
State Street - En av hovedgatene i Santa Barbara har butikker som Forever 21 og Urban Outfitters


Hva du bør kjøpe; det er ikke så mye som er unikt for Santa Barbara, men om du besøker en vingård kan en flaske vin eller to være et fint minne fra den vakre byen.

Uteliv
Wildcat Lounge

Wildcat Lounge er det mest populære utestedet og det beste stedet å danse fra seg. Et annet alternativ er nattklubben Tonic. Santa Barbara har et populært universitet og klientellet er derfor ofte ungt og studentaktig.

Pakkeliste for Santa Barbara:
* Genser eller cardigan for kjølige morgener og kvelder
* T-skjorter eller topper for når solen titter frem
* En kjole eller finere topp for kvelden
Santa Barbara street style

Santa Barbara street style

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar