fredag 6. mai 2011

Ibiza-tipset: Torre del Mar


Å finne et greit hotell på Ibiza er ingen lett sak, i allefall ikke om du er en "Ibiza-virgin" som de så fint kaller det. Torre Del Mar var aldri et hotell vi ønsket selv, men da hotellsjefen på hotellet vi hadde bestilt ble overrumplet av en gjeng på 10-12 personer fra Norge som plutselig skulle bo på hans hotell var det som han så fint sa "catastrófico!" Dermed havnet vi på Torre Del Mar, på andre siden av byen.

"Fint! (not!)" tenkte vi da vi hadde planlagt alt etter lokasjonen til det andre hotellet. Men det viste seg at det for oss kanskje bare var en positiv ting å få en uke ved dette tradisjonelle, elegante, men en smule utdaterte hotellet.

Dette er spansk luksus, datert 15 år tilbake, eller vent 25! En stor lekker lysekrone møter deg i resepsjonen, allerede der lysekroner og Ibiza skrives i samme setning er det noe som skurrer. Resten av interiøret er marmor og ferskenfargede gardiner, tepper, fløyel og tunge møbler. Det er det stikk motsatte av Ibiza. Det er rett og slett veldig svulstig. Men dette er en anbefaling og hoteller er rent og velholdt. Klientellet er europeere, spanjoler, tyskere, engelskmenn og en og annen svenske. Bassenget er innbydende, og det er sjeldent trengsel. De fleste rommene har vakker havutsikt og det er relativt god standard på rommene. Frokosten er enkel, men utvalget er greit nok og variert nok til at man ikke går fryktelig lei (bare litt). Prisen ligger på 1200-1500 kr natten i høysesongen (juni-september). Men med beliggenheten kan det være vel verdt prisen. Torre del Mar ligger der Playa d'en Bossa (den kommersielle, men vakre sandstranden) og Figueretes (utkanten av Ibiza by) møtes. Det betyr kort vei til strand og by, og et supert utgangspunkt om du vil bo på den "riktige" siden av den vakre øyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar