torsdag 28. oktober 2010

Filmtips: Julie & JuliaDenne filmen traff meg midt i hjertet! Det er en sånn type film hvor jeg nesten blir litt flau fordi jeg til tider føler den nærmest er en sann kopi om meg og mitt liv.

Filmen er basert på to sanne historier som flettes sammen. Det handler om Julia Child og Julie Powell, og hvordan de begge får en helt spesiell interesse for matlaging. Julia Child lærer seg fransk kokkekunst i Frankrike som hun vil dele med det amerikanske folk og Julie Powell som starter et matprosjekt som går ut på å jobbe seg gjennom alle Julia Childs oppskrifter på ett år.

Julia Child er USAs største fjernsynstvkokk, amerikanernes svar på Ingerid Espelid. I filmen får man historien som førte til at en ambassdesekretær på godt over førti ble matekspert og kjendiskokk. Deler av historien foregår til og med i Oslo! I tillegg følger man den litt nevrotiske Julie som starter et bloggprosjekt i det små for å fokusere på noe annet enn sin lite givende og svært frustrerende kontorjobb i staten. Med samboeren og katten som prøvesmakere starter hun et prosjekt hvor hun skal lage alle oppskriftene i Julia Childs kokebok om fransk kokkekunst, og blogge om prosessen. Slik jobber hun seg gjennom oppskrifter om alt fra aspik til levende hummer.

Enten du er matinteressert eller skriver blogg, (eller kanskje til og med er en matblogger?) er det lett å kjenne seg igjen i gleden og frustrasjonen ved både matlaging og blogging.
En ordentlig koselig film!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar