lørdag 18. september 2010

Hvordan Janet Jackson kunne stoppe innspillingen av The Hills

Jeg ble kjempetrist da siste episode av The Hills rullet over skjermen. Den konstruerte realityserien fra Los Angeles hadde meg hektet gjennom alle sesongene. Jeg gledet meg over å få følge Laurens glamorøse liv, det innviklede kjærlighetsdrama til Audrina, intrigene og skandalene med Heidi og Spencer. Men i bunn og grunn skal jeg være glad for at The Hills i det hele tatt ble noe av, for det var jo i serien Laguna Beach vi for første gang ble introdusert til Lauren, Heidi og Lo. Og visste du at prosjektet Laguna Beach egentlig holdt på å bli avlyst opptil flere ganger?


* Ideen bak serien var egentlig ment å ta for seg virkelighetens Beverly Hills 90120 og skulle derfor spilles inn i på en skole Beverly Hills-området. Men skolene i området Hollywood/Beverly Hills ønsket ikke å samarbeide og MTV så seg nødt til å droppe sin planlagte realityserie fra Beverly Hills. De måtte nå lete etter andre alternativer og var innom flere områder rundt Los Angeles. Valget falt til slutt på Laguna Beach pga. suksessen med serien The OC som viste den glamorøse siden av Orange County, hvor Laguna Beach ligger.


* Castingen av Laguna Beach gikk over lang tid og mange elever ble intervjuet for å finne interessante forhold og relasjoner. Lauren fant de da hun og Lo skulket en time og klarte å utløse bilalarmen i skolegården i full panikk, men crewet skjønte raskt at det var spesielt én person de burde få tak i - Stephen. Stephen var midt i et kjærlighetsdrama mellom Kristin Cavallri og Lauren Conrad. Og selv om de fleste studentene kastet seg over sjansen til å gå på casting, dukket Stephen aldri opp. De hadde nesten gitt opp jakten, da de plutselig så en gutt på skolens område som måtte være Stephen. Han ble nærmest huket inn og etter hvert ble han overbevist, og hovedpersonene var endelig i boks!


* Laguna Beach High School brukte lang tid på å bestemme seg, men godtok til slutt at MTV skulle få lov til å filme på skolen og i timene. Men da skolen endelig var overbevist, så kom skandalen med SuperBowl hvor Justin Timberlake og Janet Jackson opptrådde. Her hadde Janet sitt berømte "puppestunt" som hun viste til hele den amerikanske befolkning. Ettersom MTV var med på å produsere innslaget ønsket ikke Laguna Beach High at skolen skulle assosieres med MTV som igjen ble assosiert med Janets pupper.
Hele prosjektet ble dermed lagt på is. Heldigvis for oss begynte de kreative hodene i MTV å tenke, og de fant ut at de kanskje kunne fokusere på tenåringenes liv utenom skolen. I ettertid tenker jeg at det kanskje ikke hadde blitt like interessant å følge de på skolen, for det er i jo i fritiden alt det spennende skjer!


Så slik kunne altså Janet Jackson faktisk ha stoppet The Hills!

1 kommentar: