søndag 19. september 2010

Moteleksjonen del 13: Tadashi Shoji
Designeren Tadashi Shoji, født og oppvokst i Japan, hadde fra han var liten kreative talenter som førte han inn i en innen moderne kunst. Under denne perioden ble han nysgjerrig på New York City og byens rolle innen moderne kunst. Han flyttet fra Tokyo til Los Angeles for å gå på skole for å videreutvikle sitt talent og det var her han fikk snusen på mote og klesdesign. Under studietiden fikk han en unik mulighet til å jobbe for kostymedesigneren Bill Whitten som gjorde at han snart var i ferd med å designe for noen av de største kjendisene og stjernene i verden.

Etter endt utdannelse begynte han å jobbe for en klesprodusent, hvor han klatret oppover i firma. Under sin tid i jobben oppdaget han et manglende segment innen kvinneklær, moderne aftenkjoler. Så når han fant sin nisje, satte han i gang.


Kolleksjonene til Tadashi Shoji er kjennetegnet som originale design og innovative kolleksjoner. Selskapet er under stabil vekst og plaggene er i dag å få kjøpt hos store varemagasin som Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue og Nordstrom. Han har to selvstendige butikker i USA (South Coast Plaza i Los Angeles, California og Forum Shops i Las Vegas). I tillegg har det blitt en interiørkolleksjon med soyaduftlys. I fremtiden kommer tilbehør til soverom og bad.

Med sin fokus på luksus og eleganse har han skaffet seg en fanskare som består av blant annet Blake Lively, Beyonce og Helen Mirren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar