lørdag 25. september 2010

Moteleksjonen del 16: Michael Angel
Michael Angel er en designer fra Melbourne som produserer et luksusmerke under samme navn. Det er et relativt nytt merke og kolleksjonene består av svært anvendelige dameklær.


Michael Angel debuterte med sitt merke ved å lansere en liten kolleksjon sommeren 2008. Deretter fulgte han opp med et eget moteshow for moteuken i New York vinteren 2009. Michael Angel er i tillegg til å være designer, kunstner og en svært fremgangsrik stylist.


Som kunstner skaper han både digitale verk og håndfast kunst hvor han i kunsten formidler sitt syn på verden. Dette tar han med seg når han designer klær og det fører til svært unike og fantastiske kreasjoner og plagg. Blant annet inneholdt hans debutkolleksjon plagg som uttrykte hvordan han selv oppfattet den moderne kvinne - som sterk og selvsikre. Kvinner som ser på fremtiden med optimise og glede, men som også sitter pris på fortiden. Ved å benytte ulike materialer i sine kreasjoner beskriver Michael Angel sitt syn på kvinnen, eks. ved å bruke silke som et symbol på flyt og bevegelse i hverdagen, og de konstante forandringer humør og stadier i livet. Ganske kunsterisk!


Prosessen med å oversette sin egen kunst over til klesdesign tok over to år, men det er nettopp denne teknikken som gjør at Michael Angels særegne stil fortsetter å utvikle seg og vokse. Både presse, moteindustrien og kunstindustrien har fått øynene opp for designeren og hans måte å blande materialer og farger for å skape unike plagg og kreasjoner med en helt ny energi enn man har sett tidligere.

1 kommentar:

  1. Liker at du tar deg tid til å skrive sånt =)

    Må si at den kjolen var fantastisk fin!

    SvarSlett