torsdag 21. juli 2011

Ibiza-guide: Shopping

Man drar vel neppe til Ibiza kun for shoppingen, men det er heldigvis mer til øya enn typiske sydenbutikker med badehåndklær, solkremer og masseprodusert jallapynt.

Det typiske for Ibiza er små "boutiques", spesialbutikker som selger spesielle utvalgte merker eller egenproduserte varer. Det er alt fra dyre og eksklusive merkeklær til flagrende plagg i hippiestil, kjente merker som Lacoste og Desigual, og ellers en herlig mix av vågale, originale og fargerike klær.

Den beste shoppingen finner du i Ibiza town, Eivissa. Her finner du kjedebutikker som Accessorize og Pull and Bear, men for det meste ligger det små selvstendige butikkene med klær, accessories og musikk i Ibiza-style i byen.

Pacha Shop
Den mest populære butikken kan kanskje sies å være Pacha Shop hvor man kan kjøpe klær og andre artikler med superklubbens kjente kirsebærlogo. Prisnivået er relativt høyt, og en hettegenser kan fort koste 100 euro, men det finnes småting i alle priskategorier som nøkkelringer, magneter og lommebøker. Man finner også tilsvarende butikker for de andre klubbene, eks. Amnesia Shop og Space Shop, om du heller mot en av de andre klubbenes image mer enn Pacha.

Er du ute etter luksus kan Mayurka være en butikk av interesse med sine eksklusive merker som Fendi, Valentino, Missoni og Marc Jacobs. En annen butikk som oser av eleganse er Galy med utvalg av Lanvin, Celine, Prada og Miu Miu mens butikken reVOLVER fører kule og edgy merker som Sass&Bide og McQ by McQueen.

Hvis interiør er mer din gate er Sluiz er en hipp interiørbutikk hvor alle interiørdesignere plukker opp stæsj for å style boligene sine og andres (les: kjendiser) ferieboliger på øya. 

reVOLVER
 
Et annet sted på øyen hvor man har muligheter til litt shopping er San Antonio. Her er det et lite utvalg kjedebutikker som Jack & Jones og Tous.

Hvis du liker å gjøre shoppingen på markeder bør du besøke Hippy Market! Ikke mye originalt og håndlaget, men en blanding av smykker, sko og cd'r. Hippy Market er uansett en attraksjon som drar mange turister hver uke.

Hva du bør handle:
* Ibiza-souvenirer i form av t-skjorter, bøker, plakater og filmer fra de store klubbene!
* Musikk - Overalt finnes det cd-utsalg hvor du kan smuglytte på cd'ene før du bestemmer deg.
* Mote & Accessories - Den spesielle Ibiza-stilen som har et snev av hippiestil.
* Hierbas - Ibizas offisielle urtesprit. Godt for magen!
* Salt - Helst da fra saltbadene Ses Salines.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar