onsdag 6. juli 2011

San Francisco guide: Restauranter og kaféerUtvalget av restauranter i San Francisco er enormt og byen er kjent for å kunne by på mange kulinariske opplevelser. Noen av verdens mest kjente matretter stammer nettopp fra denne byen. På listen kan de skryte av opphavet til Green Goddess Dressing (en dressing med majones, rømme, kjørvel, gressløk, ansjos, estragon, sitron og pepper), Crab Louie salat (en salat bestående av krabbekjøtt, hardkokte egg, tomater, asparges og agurk), Irish Coffee (baren som første gang komponerte denne drikken eksisterer enda) og Fortune Cookies. De kan også skryte av burritos, chop suey og surdeigsbrød! Så her er det mye å sette tennene i!

Hard Rock Cafe
På vår USA-tur i fjor hadde vi ikke gjort spesielt mye research før vi kom, og pga. jetlag var sultfølelsen i ubalanse, noe som gjorde at vi fikk lyst på mat på de mest uhensiktsmessige tidspunkt og var mette når folk flest spiste.

Våre gastronomiske opplevelser begrenset seg derfor blant annet til Hard Rock Café på Pier 39. Vi fikk sitte utendørs i solen, se på folket og maten var fantastisk god! Sliter med å finne tilsvarende standard på Hard Rock Café andre steder, så denne kan trygt anbefales.

Burger Bar
Vi forsøkte også den trendy og hippe Burger Bar. Mannen bak gourmetburgerkjeden, Hubert Keller, skal være en anerkjent kokk, men maten var ikke spesielt spennende, lokasjonen var døll (inneklemt i Macy's, men med utsikt over Union Square) og vi ble plassert midt i den bråkete, sportspub-delen i lokalet. Ville faktisk bare ut!

San Francisco er jo et mekka for god mat, så det er absolutt mulig å ha bedre restaurantopplevelser! I ettertid har jeg derimot gjort leksen min og ønsker å dele det med de som er så heldige å skulle ta turen! Så her er et utvalg av restauranter i alle kategorier og prisklasser. Så blir kanskje dine matopplevelser i San Francisco litt mer varierte og originale enn våre var!

Hvis du vil ha noe av det beste San Francisco kan by på om dagen, ville jeg sjekket ut Gary Danko (http://www.garydanko.com/) for sofistikert og moderne mat fra en av USAs største kjendiskokker. Dette er nok den mest populære og berømte restauranten i San Francisco om dagen!
Gary Danko
Hvis du er ute etter det erke-amerikanske er den uformelle restauranten Mama's On Washington Square (www.mamas-sf.com) et godt valg, spesielt for frokost og brunsj. De er nemlig kjent for sine fristende frokoster i form av luftige omeletter, hjemmelaget syltetøy og ferske bakevarer.

Om du er en kjøttelsker og en god stek er det du har lyst på er d mest populære steakhouse i San Francisco Harris' (http://www.harrisrestaurant.com/) - der får du steken din servert i elegante omgivelser. House of Prime Rib (http://houseofprimerib.net/home.html) spesialiserer seg også på å servere skikkelig kjøttstykker.
Harri's

Et kontinentalt kjøkken og fusion får du hos Boulevard som ligger i en verneverdig flott bygning.
Jardiniere (http://www.jardiniere.com/) er også et godt valg, og omtales som en urban, glamorøs og spennende restaurant.
Jardiniere

Albona Ristorante har italiensk mat og er kjent for sitt gode kjøkken og gode service. En liten perle av et fransk kjøkken og fiskerestaurant er Alamo Square Seafood Grill. Italiensk sjømat får du hos Sotto Mare Seafood Restaurant (http://sottomaresf.com/). Denne uformelle perlen er dessverre ikke en hemmelighet lenger. Ikke la køen skremme deg, det blir visstnok plass til slutt! Den beste pizzaen får du hos Tony's Pizza Napoletana. (http://www.tonyspizzanapoletana.com/)

Vil du heller gå for det kommersielle kan du besøke Cheesecake Factory. Kjent for sitt enorme utvalg av deilige ostekaker, men også restaurant hvor man får det meste fra kylling- og fiskeretter, hamburgere, pasta og tex-mex. Rimelige priser, mye mat og overraskende godt!

God mexikansk mat får du hos Colibri Mexican Bistro (http://www.colibrimexicanbistro.com/)

Forbes Island restaurant

Forbes Island
Lei av den vanlige restaurantmiddagen? Prøv Forbes Island (http://www.forbesisland.com/) - en flytende restaurant. Du hentes av båt ved Pier 39 og kjøres ut til den flytende øyen med palmer. Høres kanskje harry ut, men er visstnok overraskende stilig! Menyen er fransk og begrenset, pga. lokasjonen, men det er en unik mulighet til å innta måltidet delvis under vann.

Fan av asiatisk mat? Hvis du tør å prøve deg på en av de lokale restaurantene i Chinatown er Hunan Home's Restaurant kanskje ikke den mest moderne og stilige restauranten, men anmeldelsene kan ikke være til å ta feil av! Her serveres deilig kinesisk mat til en billig penge. Den thailandske restauranten Benjarong (http://www.benjarongthaisf.com/) er populær blant innbyggerne. Hvis det er sushi og japansk mat du har lyst på ser Sanraku (http://www.sanraku.com/sanraku.html) ut til å være det beste valget. For moderne vietnamesisk mat prøv Slanted Door (http://www.slanteddoor.com/).
Slanted Door

Millenium serverer økologisk mat fra små gårdsbruk, bærekraftig jordbruk, og er også opptatt av gjenbruk og resirkulering (forhåpentligvis havner ikke dette i maten!?). Ferske produkter ankommer restauranten hver dag og restauranten er helt fri for genmanipulert mat. http://www.millenniumrestaurant.com/Hvis du blåser i kulinariske opplevelser og bare vil ha et måltid i en morsom setting kan du prøve überkommersielle Wipeout Bar & Grill på Pier 39 hvor du spiser måltidene fra et surfebrett.
Wipeout Bar & Grill

Kaféer og bakerier
Miette
Bi-Rite Creamery and Bakeshop har økologisk og hjemmelaget iskrem. (http://biritecreamery.com/)
Tartine Bakery (http://www.tartinebakery.com/) kan friste med deilige terter, pai og annet bakverk.
Acme Bread (http://www.acmebread.com/) spesialiserer seg på - ikke overraskende - brød. De selger brød i alle former og størrelser, og har et enormt utvalg!
Miette Cakes (http://www.miette.com/) har jeg viet et helt innlegg til i bloggen. Den søte lille kaféen serverer noen av San Franciscos beste kaker i fantastiske omgivelser. Slikt blir det bok av!
For nybrygget kaffe prøv Blue Bottle Cafe som er et mikrobryggeri for økologisk kaffe, både hipt og kult.

Matbutikker
Foretrekker du å handle mat fra butikker og spise i en park er Molinari Delicatessen den mest populære delikatesseforretningen. Bristol Farms (inne på Westfield Shopping Center) er en stor, bugnende matbutikk med alt fra vanlig sortiment også har enorme ferskvaredisker med salater, kaker, varm- og kaldretter.

1 kommentar:

  1. H*E*R*L*I*G*E bilder :) Gleeeeder meg til jeg tar sommerferie, og til jeg skal få ut å reise <3

    SvarSlett