lørdag 16. juli 2011

Monterey reiseguide

Jeg fortsetter med mine små reiseguider a la Cupcakes & Champagne, og med fokus på California er turen nå kommet til Monterey.

Monterey er en liten kystby som ligger ca to timer rett sør for San Francisco og rett nord for den idylliske perlen Carmel. Det er et lite sted som består av en kystlinje med sandstrand, brygger og båtliv, et lite lokalt sentrum, et verdenskjent akvarium og det gamle sardinfabrikkområdet Cannery Row.


Hoteller

Det er strengt tatt ikke nødvendig med flere dagers overnatting i Monterey med mindre du skal noe spesielt, for byen er ikke veldig stor og man rekker å få med seg det meste i løpet av en dag. Byen er likevel et populært sted for overnatting for de som kjører Highway 1 langs kysten.
Monterey Plaza Hotel & Spa
Det finnes derfor et greit utvalg av moteller og hoteller i alle prisklasser. Trenger du høy standard og litt velvære kan Monterey Plaza Hotel & Spa være et godt valg. Her har man mulighet til å nyte solnedgangen i Monterey Bay fra sin egen balkong, sovne til bølgeskvulp og våkne av otere i lek. Høy og moderne standard får du også hos Interncontintental The Clement Monterey. Hotellet er relativt nytt, men koselig da de har peis på alle rom.
Spindrift Inn

Litt rimeligere er Spindrift Inn som har flott beliggenhet og utsikt over havet. Rommene er noe spesielle med tunge møbler i blomstrete pasteller, så hvis du ikke er opptatt av at alt skal være hypermoderne kan det være et morsomt og behagelig alternativ! Et annet prismessig greit alternativ er Monterey Bay Inn. Dette hotellet har også god standard, romslige rom og havutsikt fra sine balkonger.

Er du derimot ute etter å spare penger og kan klare deg med et motell for natten er Super 8 Monterey godt likt. Best Western de Anza er også billig og greit!
Vi bodde selv på Quality Inn Monterey, et helt greit motell med komfortable senger. Helt ok, men ikke et sted jeg ville bodd over lenger tid!
Quality Inn Monterey

Restauranter og spisesteder
Duck Club Grill
Vi kjøpte faktisk bare mat på Whole Foods under oppholdet og spiste på motellrommet, men om du foretrekker å gå ut og spise er Bistro Moulin et populært sted for franske kulinariske opplevelser. For amerikanske klassikere og sjømat med fantastisk utsikt prøv Schooners Bistro On the Bay. Dyrt og deilig får du på Duck Club Grill.

Shopping

Del Monte Center ligger ikke langt fra sentrum i Monterey og er et utendørs shoppingområde med mange butikker, kaféer og kino. Butikker som Footlocker, Victoria's Secret, Forever 21, The Body Shop og GameStop.  I tillegg finner du matbutikken Whole Foods og drugstore-kjeden RiteAid.
Hvis du derimot liker å se i turistsjapper på krimskrams som skjell, t-skjorter og annet dilldall, bør du ta turen til brygga (Old Fisherman's Wharf) eller Cannery Row.

Del Monte Center

Turistattraksjoner

Monterey Bay Aquarium - Folk kommer langveisfra for å få med seg dette store akvariumet som er bygget inn i naturlige omgivelser. Rett utenfor slår bølgene og man kan speide etter sel, delfin og hval i det åpne hav.  Hovedfokus er på fisker og sjødyr fra det lokale miljøet, men det kan også være svært eksotisk med blant annet sjøhester, flamingoer og pingviner. Matingene av fiskene er populære, selv om jeg personlig ikke synes det var verdt ventingen. Alt i alt et veldig fint akvarium som setter fokus på det sjølivet i California, men uten de store eksotiske innslagene.
Monterey Bay Aquarium

17-mile Drive - Denne rundturen krever en bil! Fra Monterey og ned til Carmel er det 17 miles med vakker natur. Det er det verdt! Ha kamera ladet og klart for det er mange vakre motiver!
17 mile Drive

Cannery Row - Det gamle sardinfabrikkområdet i Monterey er riktignok ikke i drift lenger, men området er fortsatt preget av det som en gang var. I dag er det et livlig område med butikker og spisesteder.

Fisherman's Wharf - Montereys eget Fisherman's Wharf er en sammensetning av turistfeller med souvenirbutikker, restauranter med clam chowder (sjømatssuppe servert i uthulte surdeigsbrød) og godteributikker. Ikke mye autentisk igjen, men man er nesten alltid garantert å se sjøløver og seler i området, og er man heldig kan man se oter og hval.

Pakketips:

En kystby hvor det ofte er fint vær, men både kan være tåkete og surt. Pakk:
1) Ekstra genser eller jakke
2) Komfortable eller flate sko (høye hæler passer ikke i Monterey, du vil bare sette deg fast på brygga)
3) Et kamera - med muligheter til å knipse både sel og hval, vil man ikke gå noe sted uten!

Inspirasjon til pakkingen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar