fredag 27. august 2010

Tips til sunn snacks og småmatGår du rundt og ofte er litt småsulten?
Her er tips til hva du kan spise når du bare må ha noe når du trenger noe godt, næringsmessig fornuftig og ikke vil skeie ut kalorimessig.

1) Lav-kalori is
Noen istyper har lavt kaloriinnhold, eks. saftis og diverse yoghurtis med redusert fett- og sukkerinnhold. Den beste alternativet er is laget av melkeprodukter da får du også protein som virker mettende. Diplom Is har bl.a. en lett-is med to smaker. Hennig Olsen har lettis med skogsbærsmak og saft-isen Frosty Fruits med mer frukt og mindre sukker.

2) Mager ost og fullkornskjeks
Ost inneholder protein og er derfor ikke bare fy-fy, for protein gjør at metthetsfølelsen varer lengre. Det er ikke alltid light og low-fat produkter er en bra ting, men med ost er dette en god ting. Du får næringsstoffene, men mindre farlige fettstoffer og mindre kalorier. Kombinasjonen av protein og karbohydrater er perfekt for å holde den verste sulten borte.

3) Popcorn
Poppet selv i gryte og med så lite olje som mulig er dette nesten en sunn snack. Gjøres det på den gamledagse metoden reduseres fettinnholdet og man får fiber. Prøv å reduser saltet og velg heller et hett krydder som inneholder chili. Chili er kjent for å sette fart på forbrenningen!

4) Pommes frites laget av søtpoteter
Søtpotet er verdens sunneste grønnsak! Høyt fiberinnhold gjør at blodsukkeret stabiliseres og gjør at pommes frites faktisk kan bli et sunt alternativ. Kutt potetene i små biter, pensle med litt olivenolje og dryss på bittelitt salt. Stekes i ca en halvtime. Utrolig godt!!

5) Nøtter
Du har hørt det før, men jeg sier det igjen! Masse sunt fett og mye proteiner. Men begrens deg til en liten håndfull med usaltede, ubehandlede nøtter for å holde det sunt.


Flere forslag kommer!


Har du noen gode tips?

4 kommentarer:

 1. Oi! For et bra innlegg! Håper på mer av disse:)

  x tessi :)

  http://tessi-la-la-land.blogspot.com/

  SvarSlett
 2. Jeg elsker popcorn... Det er bare så godt. Men når jeg gjør det på den gammeldagse måten er jeg fæl på å brenne de. Hehe..

  SvarSlett
 3. Oi, smart! Jeg er så fæl til å velge potetgull foran popcorn osv.. Men men. Ellers drikker jeg mye lightsaft hvis jeg får lyst på noe, med færre kalorier og mindre sukker enn skummet melk;)

  SvarSlett
 4. Popcorn er elsk! Mye sunnere enn potetgull som jeg elsker. Nøtter er jo veldig bra det også, elsker pistasjnøtter. Ellers spiser jeg Skyr noen ganger, lite kalorier og ganske smakfullt.

  SvarSlett